Nyheter

Företagsledare skriver gemensamt löfte om etik

Företagsledningar för nio globala läkemedelsföretag har den 8 september 2020 skrivit på ett gemensamt löfte om att utvecklingen av vacciner mot covid-19 ska ske i enlighet med högt ställda etiska krav och vetenskapliga principer.
 
Effekterna av ett framtida vaccin kommer att granskas av expertmyndigheter som Food and Drug Administration (FDA) i USA och European Medicine Agency (EMA) i Europa.
För att säkerställa att vaccin utvecklas i enlighet med regelverk så lovar företagsledarna bland annat att läkemedelsföretagen endast ska ansöka om godkännande efter att ha uppvisat säkerhet och effekt efter så kallad klinisk fas 3-studie. Man lovar också att arbeta för ta fram ett tillräckligt utbud av vacciner, även alternativa vacciner inklusive sådana som är lämpliga för global tillgång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *