Nyheter

Ny tjänst för biverkningsrapportering i journal

Rapportering av biverkningar infördes i Sverige på 1960-talet och för femton år sedan övergick rapporteringen för hälso- och sjukvården, apotekspersonal och allmänhet till att bli elektronisk. Läkemedelsverket meddelar idag att man infört en digital tjänst för sjukvården att rapportera biverkningar direkt i journalsystemet.
 
Ebba Hallberg, chef på Läkemedelsverket, säger i ett pressmeddelande att den nya tjänsten bidrar till en ökad kvalitet på rapporterna och att det underlättar för sjukvården eftersom information om patienterna kan hämtas automatiskt.
Region Uppsala är först i landet med att införa systemet och Läkemedelsverket tog idag emot den första biverkningsrapporten. Myndigheten räknar med att fler regioner kommer att ansluta sig inom kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *