Nyheter

EMA rekommenderar uppdatering om Comirnaty

EMA:s säkerhetskommitté PRAC rekommenderar att produktinformationen för Pfizer/BionTechs vaccin Comirnaty mot covid-19 uppdateras efter att man har sett signaler om ökad risk för ansiktssvullnad hos personer som har gjort estetiska injektioner, så kallade fillers. Det meddelade myndigheten på fredagen.
 
Det var efter att man har granskat tillgänglig data från den europeiska databasen för läkemedelsbiverkningar, EudraVigilance, och gått igenom den vetenskapliga litteraturen på området som PRAC gjort sin bedömning.
 
EMA konstaterar via sin hemsida att det kan finns en möjlig koppling mellan vaccination av Comirnaty och de rapporterade fallen av svullnad i ansiktet eller läpparna hos personer som tidigare har gjort estetiska injektioner.
 
Bedömningen att nyttan med vaccinet överväger risken står dock kvar sedan tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *