Swedegene får medel för forskning om covidvaccin

Swedegene har tilldelats medel för att studera ärftliga (genetiska) eller immunologiska orsaker till biverkningar av vaccin mot covid-19. Bakom satsningen står SciLifeLab och Knut och Alice Wallenbergs stiftelse. Totalt har 24 projekt har ansökt och tio projekt, varav Swedegene är ett av dem, har beviljats medel. Swedegene samarbetar med Petter Brodin som är immunolog vid Karolinska Institutet.

Peter Wallenberg, som är styrelseordförande i Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, kommenterar satsningen: 

“In both the situation we are in today, and for any future epidemics, it is important that we explore as many aspects of the virus as possible as well as all the possibilities to fight it. Because of this, the KAW Foundation has allocated a total of 235 MSEK for COVID-19 related initiatives, of which 53 MSEK goes to vaccination research”.

Läs mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *